Универзитетот од Стерлинг

01. December. 2015 - 00:00


Универзитетот од Стeрлинг е основан со Кралската Повелба од 1967 година, и е првиот нов универзитет формиран на територијата на Шкотска, по 1582 година, кога бил основан Универзитетот од Единбург. Се простира на огромна површина од 3.2 км, и се смета дека го поседува најубавиот кампус во светот. Во рамките на Универзитетот од Стерлинг функционираат 8 школи и 15 департмани. Само во академската 2013/2014 година на универзитетот се запишале повеќе од 11.000 студенти. Академијата за Дипломати од Лондон е најреномираната академија за дипломати во светот, која се наоѓа во срцето на Лондон. Во склоп на академијата има 3 студиски програми.

31. December. 1969 - 17:00


Lajmet e fundit