UNIVERSITETI NDËRKOMBËTAR I STRUGËS LIDHI MARRVESHJE BASHËPUNIMI MEGYUMRI STATE PEDAGOGICAL INSTITUTE OF ARMENIA

25. October. 2016 - 00:00


GYUMRI STATE PEDAGOGICAL INSTITUTE OF ARMENIA është një nga institucionet më të vjetra shtetërore të arsimit të lartë në Armeni, rrënjët e së cilës datojnë në vitin 1936. Në kuadër të institucionit funksionojnë 7 departamente, duke ofruar një gamë të gjerë të programeve të ndryshme të studimit. GSPI në të kaluarën kanë studiuar shumë të famshëm nga jeta publike dhe politike në Armeni, në mesin e tyre Hovhannes Shiraz, një nga poetët më të famshëm armen, dhe Samvel Balasanyan – kryetari iGyumri.

GYUMRI STATE INSTITUTI PEDAGOGJIK e Armenisë është institucioni i parë i arsimit të lartë në Armeni, me të cilin UNS ka lidhur një marrëveshje përbashkëpunim akademik. Kështu bahkëpunimi ndërkombëtar I UNS-së u pasurua edhe me një vend me çka u  jepen mundësi të reja studentëve dhe stafit akademik të UNS-së, për qëndrrime studentore, vizitë të shkollave verore, seminare, punë në projekte hulumtuese dhe ngjajshëm.

31. December. 1969 - 17:00

Lajmet e fundit