Конкурс за доделување на стипендии

10. June. 2016 - 05:01

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ Меѓународниот Универзитет во Струга распишува оглас за доделување на два типа на едногодишни стипендии за матурантите за академската 2016/2017, и тоа: 60  Стипендии за талентирани матуранти &ndash можност за аплицирање имаат сите матуранти со одличен и многу добар успех од четиригодишното средно образование 2.      40 Социјални стипендии &ndash...
Читај повеќе

Можни прашања за тестирање на Македонски јазик за доделување на стипендии.

07. June. 2016 - 04:28

...
Читај повеќе

Можни прашања за тестирање на англиски јазик за доделување на стипендии.

06. June. 2016 - 00:00

...
Читај повеќе

Стипендии на Меѓународниот Универзитет во Струга

22. December. 2015 - 00:00

            Основна цел на Меѓународниот Универзитет во Струга е зголемување на квалитетот на високото образование во земјата и создавање на достапно образование за сите матуранти. За таа цел доделуваме 50 стипендии за најистакнатите &ndash талентираните  матуранти-студенти. Студентите кои ги исполнуваат условите за добивање на стипендија за време на студирањето имаат можност да добијат стипендии во износ од 1.500 евра. Основни услови за добивање на стипендија се: -       Одличен успех во сите четири години од средното образование -       Примерно поведение -       Дипломи од национални, регионални и општински натпревари. Потребни документи за аплицирање за стипендија се: -       Кратка биографија -    ...
Читај повеќе
Lajmet e fundit